Hipp hälsa på landet

Gott nytt år alla kära yogis. 

Vi älskar yogan och meditationens kraft som transformerar vår energi och gör oss avslappnade och ger oss möjlighet att lyssna innåt för att höra hjärtats röst. 

Nu är det År 2020 och vi har nya möjligheter att ta oss an ett friskare starkare gladare mer strålande år med mod att ta våra kliv i livet som vi önskar mot hälsa och passion. För visst är det tillåtet att stråla och njuta av livet även om vi inte har semester. Livet är Nu.


Hälsoresan i höstas på Villa Söderåsen med vandringar i underbar natur och omgivning, blev fullbokad och alldeles fantastisk. Tillsammans skapade vi hälsostärkande dagar. 

Höst och vinterns träning är igång på Bassholma skola mitt i byn Bassholma. Vi fortsätter tom 21/12. Sedan är det juluppehåll och vi avvaktar Tåssjöbyalags styrelsemöte ang skolans framtid.

 Rawfood för hela slanten lärde oss att med hög standard av näring och fiber så mår vi strålande och kan vitalisera en trött kropp och själ. Tillsammans i en skön miljö med kära yoginis så är det lätt.

 

Mantrat för dagarna. Livet är härligt Livet är lätt Allt gott kommer till mig Och det tror jag på. Tillit till Livet gör att vi kan slappna av och känna livsenergi och våga lyssna in till vår intuition och följa hjärtats röst. Sva Marga.

Sommaryogan är i full gång och vi tränar måndag till fredag. Se scheman och priser. Solen har aldrig lyst så klart sedan 50 talet så vi tackar. Hela Härmansgård är lite solblekt och så är denna säsong. Många goda rawmenyer i kafé Nytt liv, för alla yoga medlemmar. Yogan och rätt näring som bara stärker oss är en sann och god kombo. Många har skaffat sig nya hälsosamma vanor och en vän att dela sina ambitioner med. Vi blickar framåt och ser en stundande hälsofestival 3-5/8. Varmt välkomna . Anmäl er till marie@qualitylifestyle.se eller ring 0704-284182. Betala 550:- per dag☀️☺️????✨ Det går fint att övernatta i ladan  och beställa till frukost. 

Det har varit aldeles underbara tisdagskvällar med meditation, sköna samtal och hälsodrinkar. Allt för att vara nära livets centrum och låta livet flöda enkelt och fritt genom oss. Prestationen bleknar och närvaron och glädjen ökar. Ikväll är sista gången och många är anmälda. Strax sätter jag fart på brasan och guldmjölken ska värmas upp lite. Gratitude. Tacksam. ????????????????????????

Nu☀️Nu☀️börjar☀️ alldeles strax alla sommarkurserna. Äntligen☀️

Ni kan se alla tider under scheman och kurser. Det blir en prova på dag Gratis för alla 2 maj. Då är det morgon yoga och sedan 3 pass på kvällen. Barnyoga, MediYoga och dynamisk yoga.

Det blir det yoga varje vardag med några veckors uppehåll. (26,27 ev 35)

Jag var på en underbar resa till Bali och närliggande ön Gillis air. Det gav så mycket att spendera dagarna som de kom, med varma morgnar med yoga i soluppgången och nya yoga former och meditation på kvällarna. Jag var på utflykt till dånande mäktiga vattenfall och på spektakulär cykeltur genom små byar på landsbygden. Vi fick se så mycket fint. Att ge sig själv en stund att ta hand om sig är väl värt i vesterungen var gång. Man får jobba på, lite före och efter för att få till det men oj vad det känns bra att få njuta så i värmen när vi har som kallast och mörkast i Sverige. Tanken var att jag skulle spela in flera yoga filmer där nere men jag väntade in rätt tillfälle, och det var svårt. Det tar tid att hitta ett bra ställe och folktomt så man inte blir störd. Men två – tre filmer blev det. De ska strax läggas in. ????Strax.

Online yoga fortsätter mars -april med 150:- för de som önskar. Bara maila mig❤️Så får ni ett nytt lösenord????????????????

Kom och yoga tillsammans, och ni kan fika före och efter på kafé Nytt liv. Både söta goa snacks och  färgglada smoothies som stärker er både före och efter yogapassen.

Ni kan boka skön massage och hälsosamtal för en skön livsstil som ger vingar. Fler olika kreativa kurser och sammankomster är att välja mellan i sommar varmt varmt välkommen❤️☀️????Mi

I nov hade vi meditation på tisdagkvällar i stugan hos oss framför brasan.  ????????Kafé Nytt Liv hade öppet med rawgotter och fika 50:- Vi tog med stickor och garn och handarbetade och myste tillsammans en stund. 

 Läs mer under rawfoodkurser

Vi har tränat hela sept-oktober i ladan med värmande gasolfläkt och sköna filtar på avslappningen. Det gick fint och fantastiska kvinnor kom och fyllde ladan. Vi dansade oss varma som uppvärmning och klarade av att känna höstens närvaro runt knutarna.

   Ladan är en gammal 100 åring som står stark och vacker. 

Du kan betala 115:- per yogatillfälle. Varje Tisdag och torsdag så tränar vi mjuka vitaliserande rörelse, vi gör andningsövningar/pranayama och avslutar alltid med stilla meditation för ett högre medvetande. Yogan gör dig mer av dig själv och ett med allt. Vi får en stark självkänsla och ett fridfullt sinne, hälsa till kropp och själ.

Raw kafe på tisdagar efter yogan 19.00-21.00 med handarbete framför brasan. Vi bakar något nytt och nyttigt var gång.

Alla är välkomna, nya och gamla medlemmar. Du tränar alltid efter egen förmåga och efter dagens form. Vi strävar inte att efterlikna någon annan utan vi ska lära känna oss själva och lyssna in till vår kropps signaler och kunskaper. Lyssna in till din inre kompass. Nybörjare är välkomna, ta med dig nära  och kära. Vi träffas Här, på Härmans gård.

Härmans gård planerar för Hälsofestival igen  3-5/8 2018 

Med ett fredligt sinne skapar vi fred på jorden och vi börjar med oss själva på denna fredliga plats. 

3/8 Fredagen blir det djupare  kurs i rawfood,  gongbad, yoga, meditation, handarbete i ull och övernattning på loftet såklart.

På lördagen kommer gästföreläsare, hälsoinspiratörer, massörer, vi serverar rawfood med gröna drinkar och de godaste hälsotårtorna. Vi får prova på djupavslappning och kroppsmedvetenhet. Vi samtalar om yogans alla underbara effekter och tränar mjuk yoga med avslutande skönt vibrerande gongbad. Dagen avrundas med dans och sång till livemusik vid brasan. På söndagen blir det yoga och meditation och gongbad för hela slanten, hela dagen. Kom och var med på något riktigt bra som för dig närmare dina drömmar, som blir sanningar. Man kan övernatta i tält eller på loftet i ladan. Anmäl dig redan idag till, marie@qualitylifestyle.se    Läs mer om festivalen på facebook och under scheman och priser.

image

Alla färgglada hjärtliga möten.

Alla färgglada hjärtliga möten.

Alla hjärtans dag. 14/2-17 Idag är en bra dag att hylla varandra och oss själva. Det vackra hjärtat. Kan vi känna och tänka med hjärtat? Jo hjärtat har visat sig ha en stor intelligens och starka energier som vi kan påverka varandra med. Vi kan alla hjälpa till med att hålla varandra friska och välmående. Hjärtliga handlingar kan värma långt in i själen och delad glädje är dubbel glädje. Den som ger har mer, eller hur.

Hjärtliga barfota möten

Hjärtliga barfota möten

Det är roligt att många hör av sig och undrar när jag börjar bli färdig för att ha kurser igen. Ja jag har änsålänge bara min lillstuga varm och där kan jag gärna ta emot privata lektioner. Jag ger massage och kan kombinera det med olika råd och vi lägger upp ett program för att träna hemma, för att stärka eller sträcka ut kroppen. Efterfrågan på avspänning och meditation finns och det kan jag ge individuellt vägledd efter en massage. Livsstilscoaching och samtal för ett liv i harmoni går också att boka. Så varmt välkomna att boka er redan.

Hjärtliga barfota möten

Hjärtliga möten blir till sommaren först. Troligtvis blir det en helg i juni, en lördag och söndag med yoga och meditation. Praktisk kurs i rawfood och detox/ rening av kropp och själ. Vi ska bara se till att vi har varmt och gott väder????????????☀️.

Privata fester och grupper får gärna boka mig som er Rawfood kock så lär jag er tillaga och få en god rawfood fest. Och det går såklart bra att ni även kan få en yogatimme med meditation på det.

Boka er på 0704 284192

image

Vi bjuder in till yogafestival första helgen i augusti på Härmans gård, Sjunkamossa 139 i Örkelljunga.

image Anmäl dig till marie@qualitylifestyle.se

Träna barnyoga hemma, bjud in mig till din lekskola, och jag kan lära er härliga övningar för harmoni till varje liten kropp.


image

Bali feeling

Avslappning och hjärtmeditation

Gott nytt online yoga år

Gott nytt online yoga år.

Gott nytt år alla vänner och yoga elever, yoga kollegor och alla som jag inte känner. Jag önskar er ett år av fantastiska nya erfarenheter som vi kan växa med. Kanske kan du skapa en tillit till världen och till det som sker, så vi kan leva ett liv i Harmoni. Det är så lätt att stångas på ett stressfyllt sätt med det vi möter. Vi kan välja att se på livets alla utmaningar som en möjlighet för oss att utveckla en kreativitet och förlänga vårt tålamod, vår uthållighet till att hitta lösningar och nya sätt att se livet på.

Jag är så tacksam för att få bo på landet och leva min dröm. Här är så lugnt och skönt och Jag njuter totalt på mina dagliga vandringar i naturen. Naturen är så kravlös och ger en sådan skön läkning. Ljuden, vinden, solen, dofterna är små gåvor. När jag vandrar får jag hålla balansen och jag får använda mina sinnen, mina sinnen väcks till liv och gör mig stark och frisk. När jag vaknar känner jag tacksamhet för det lugn som råder och att jag känner mig så trygg i denna del av världen. Jag är tacksam. ????????????????

✨Meditationen är en stor del av mitt liv.✨På morgnarna tänder jag ljus och sitter i en skön position på min meditations kudde eller i min fåtölj med en varm sjal om axlarna. På vintern kan jag svepa in mig i en filt. Meditationen för mig in i mitt centrum och jag kommer till livets essans, en våglängd där jag får svar på alla mina frågor och får lösningar och idéer på livets väg. Många av mina kreativa inslag i livet är sådant som bara kommer till mig. Online yogan, huset på landet min yoga sal, mina utbildningar. Ja, jag får en inre vägledning och får en känsla av sammanhang till livet och alla som jag möter. Både djur och människor. Jag mediterar på kvällen för att koppla av och lämna stress och tankar från mitt nervsystem och för att låta kropp och själ vara i en energi som inte bara är bra för mig utan även för dem jag möter. I höstas var jag i Lund och lärde mig en natt teknik och det är en meditation som jag gör innan jag ska sova. Min sömn är djupare än någonsin nu, det är så skönt att vakna och veta att jag har sovit en ”skönhets sömn” en sömn som vitaliserar alla inre organ och läker mig. En sömn som för mig till ett kosmiskt medvetande.

Nu har online yogan varit igång en hela månad och många små utmaningar på vägen har jag klarat av med hjälp av mod, tålamod och vänner. Vi är jätte många som tränar ihop. Några har provat på en månad men de flesta har bokat sig en yoga online  termin till och med Maj -17. Hurra för möjligheterna som finns för att följa sitt hjärta.

Om en vecka nu flyger jag till Bali och ska leva två veckors yogaliv. Jag ska passa på att spela in många yoga online filmer där nere så jag kan ta med mig den fina upplevelsen hem och dela den med er. Jag sluter mina ögon, öppnar mitt hjärta, lyssnar innåt och sedan skapar jag. Jag har mod att vara sann mot mig själv. Det gör mig mer entusiastisk.

????❤️ Så min nyårshälsning är ????❤️ Lev ditt liv i sanning, lyssna till ditt hjärta och inre röst. Våga lita på livet. Allt vi möter på vår väg behöver vi inte förstå och heller inte absolut tycka om. Våga acceptera livet som det är och släpp kampen. Vi kan agera i lugn och ro.  Andas in, tro och ta emot. Livet har många gåvor. Gott nytt År. Vi ses online och till våren i Sjunkamossa på gården. Varma yoga kramar från Mi,g.

Det är så underbart att få skapa utav den kreativitet som kommer inifrån. Jag längtar att få komma igång och dela med mig av mig själv och det jag tror är meningen med mitt liv här på jorden.

Det är december och i skåne är det fortfarande ganska varmt. Plusgrader och ingen snö än. Det är fjärde advent och jag ser framåt med mod att skapa mitt 2017. Ibland när jag är alldeles stilla och tar det lugnt hemma och pysslar, speciellt så här innan jul så dyker så många idéer upp om vad jag längtar efter att göra. När naturen skiftar med årstiderna så visar sig allt material ute som jag kan använda mig av i mitt skapande. Kursgården här hemma växer fram utan jäkt, med kraft och jag är väldigt tacksam över att jag har mitt hem här i Sjunkamossa. Här är så stilla och mäktigt. Här finns ett kraftfullt lugn som ger harmoni och balans. Det vill jag dela av mig av till alla som har vägarna hit framöver.

Nu ska jag baka rawfood pepparkakor och göra julgodsaker av mandlar, dadlar, kryddor och choklad. Då är min man gärna med och skapar. Katterna och vår hund Herman ligger och studerar oss när vi håller på. Jule frid och glädje sprider sig denna 4 e advent. Namaste

image

yogastudiom_1603053_s124