Online yoga – instruktioner

Hur går jag till väga för att se på yogafilmerna?

För att det ska vara möjligt att se yogafilmerna på olika sätt, allt efter behov, så är det på Vimeo som filmerna finns lagrade. Nedan kan ni läsa om de vanligaste alternativen för att se på filmerna och här kan ni läsa om vilka olika sorters enheter/spelare som har stöd för Vimeo. Tänk på att ni inte kan söka efter de filmerna som är lösenordsskyddade på Vimeo då de är privata. Bäst funkar det därför att se på filmerna härifrån hemsidan direkt eller genom att trixa till det lite enligt nedan tips.

 

Titta på film via mobilen eller surfplattan

Ett vanligt sätt att titta på filmerna är genom att använda mobiltelefonen eller surfplattan. Det enklaste är då att helt enkelt välja vilken film du vill se och skriva in lösenordet för att få tillgång till filmen som kommer spelas upp på den sidan du befinner dig på. Du kan också expandera filmen till helskärmsläge när som helst genom att klicka på krysset längst ner till höger.

Titta på film via datorn

Ett annat sätt är att titta på filmerna på datorn, allra helst om du har en bärbar dator som du kan sätta i rummet där du har ditt yogapass. Välj vilken film du vill se och skriv in lösenordet så börjar filmen att spelas upp. Klicka på krysset längst ner till höger för att expandera filmen till fullstorlek.

Titta på film på TV från dator (via sladd)

Om du har kopplat ihop din dator med TV’n via en skärm-sladd då kan du i titta på filmen här genom hemsidan i webläsaren och sedan välja visa upp den på den skärm som motsvarar TV’n.

Titta på film på TV via ChromeCast

Om du har en ChromeCast kopplad till din TV så kan du casta filmerna från din dator/mobil/surfplatta till TV’n. Gör så här:

 1. Se till så att du har kontakt mellan din ChromeCast och mobilen och att det funkar att casta andra filmer från Youtube eller Vimeo. (se manualer för ChromeCast).
 2. Se till så att du har vimeo-appen installerad.
 3. Öppna webläsaren, gå till yogafilmen och skriv in lösenordet så att du får tillgång till filmen.
 4. Klicka på länken vimeo till höger längst ner så att vimeo-appen öppnar sig. (Skriv in lösenordet igen om den frågar efter det).
 5. Klicka på cast-ikonen när filmen börjar spela och välj chromecast-enheten som är kopplad till TV’n.

Titta på film via SmartTV

Om din SmartTV har stöd för Vimeo så kan du se på yogafilmerna även om dessa är privata (kräver lösenord). Gör så här:

 1. Skapa ett gratiskonto på Vimeo.
 2. Se till så att du har vimeo-appen installerad.
 3. Via din dator, mobil eller surfplatta, logga in på ditt Vimeo-konto.
 4. Öppna webläsaren, gå till filmen och skriv in lösenordet så att du får tillgång till filmen.
 5. Klicka på länken vimeo till höger längst ner så att vimeo-appen öppnar sig. (Skriv in lösenordet igen om den frågar efter det).
 6. Klicka på klock-ikonen uppe till höger och välj att lägga till i listan över filmer att se senare.
 7. Gå till din SmartTV och välj filmen i din lista över sparade filmer. (Skriv in lösenordet igen om den frågar efter det).

Om du har andra sätt du vill titta på yogafilmerna så kan du förhoppningsvis klura ut det via ovan instruktioner eller med hjälp av hjälpsidorna på Vimeo. Lycka till! (Och hör självklart av dig om du behöver hjälp! 🙂 ).