YOGAKURSER

yogastudiom_1603053_s124

Läs om Yoga Studio M. Klicka på bilden för att förstora artikeln…

Hälsoyoga är min hjärteyoga.

Hälsoyoga är det ni tränar mest med mig. Vi tränar en skön mix av Mediyoga och Dynamiskyoga. Vi blir starka, smidiga och otroligt närvarande. Livet blir så mycket mer meningsfullt och våra val i livet blir så bra när vi är så närvarande. Mjuka yogarörelser kopplade till vårt naturliga andetag för oss in i vårt centrum och vår medvetna närvaro av hur vi har det till kropp och själ. Vi tränar på tacksamhet och tillit för livet inom oss och runt omkring oss. Vi tränar och rör var del av vår kropp i medvetna rörelser som väcker våra livskrafter och släpper vår anspänning. Vi öppnar vår kropp, vårt hjärta och själ med. Harmoni i var cell är vi beroende av för att kunna skapa hälsa och glädje. När de mjuka rörelserna gör oss avstressade så signalerar vi till vart organ och cell i kroppen att allt är som det ska. Vi sjunger sköna läkande mantra sånger som skapar sköna vibrationer och skapar en fin känsla inombords. Meditation och djupandning för oss till vårt inre centrum av kunskap. Vi öppnar upp för Kreativitet, passion, entusiasm, tillit, glädja och en känsla av samhörighet med allt, alla och naturen.  Denna glädje gör oss mer hjärtliga och mer hela. Vi låter denna känsla få vara med oss i vår vardag och den känslan skapar våra dagar, månader, år  till det liv vi önskar. Hälsoyogan utvecklar vi med fin kunskap om livet. Varmt välkomna. Alla kan Yoga

Dynamisk yoga

Den dynamiska yogan kan man träna en mjuk grundläggande yoga eller en djupgående fortsättnings yoga. Vi tränar mjuka rörelser i ett flöde som upprepas så vi kan slappna av i tanken och komma ner i känslan av vår kropp och dess intelligens. Där får vi möjlighet att få närhet till detta nu och i stunden uppleva kontakten på djupet av livet med en stor tillfreställelse innom oss. Dynamisk yoga ger oss möjlighet att se och uppskatta allt det fantastiska i och med oss själva och livet. Det är ett naturligt sätt att nå hälsa och frid på alla plan. Ni får lära er olika andnings tekniker och olika slags meditation som ger oss tillgångtill all vår kraft, kreativitet, inspiration och intelligens som finns i och runt omkring oss. Det är en fantastisk upplevelse. Alla kan träna yoga och tränar utifrån sin egen form för dagen. Vi mår olika beroende var i livet vi befinner oss och ska träna ödmjukt och lära känna och tillmötesgå vår dagsform med acceptans. Då kan vi känna oss lätta och uppleva flow i livet. Yoga the art of surrender.  Läs mer om dynamisk yoga.

Medicinsk yoga

Medicinsk yoga får dig att lösa upp spänningar till kropp och själ och hjälper dig till härligt läkande processer. Det ger dig tillgång till all din inre styrka och får dig att vibrera i harmoni med ditt inre, dina medmänniskor och naturen. Medicinsk yoga är mjuka rörelser som all kan vara med på, även sittande på en stol. Mediyoga är en vetenskapligt beprövad form av yoga som utförs av medicinskt utbildade personer. Läs mer om medicinsk yoga.

Barnyoga

Vi gör härliga rörelser som ger oss en upplevelse av oss själva som ger självkänsla, självförtroende och empati med kamratanda och trygghet. Allt skapar hälsa och glädje i vår kropp och själ. Nyhet i år blir yoga ihop med sång, sagor och kreativitet med färger och lek. Barnen får också uppleva stunder av vila och avslappning och vi öppnar våra sinne som stärker känslan av livet i och omkring oss. Vi är en unik liten grupp och har mycket roligt tillsammans. 4-10 år är välkomna. From nästa termin så har vi två grupper 4-8 år och 8-12 år. Kom om och prova på gratis!

Meditation är att vara uppmärksam och närvarande här och nu

Meditera kan du göra när som helst. Meditation är något som hör hemma i vårt dagliga liv. Vipassana-meditation är att rikta uppmärksamheten inåt och vara närvarande i dig själv, det är en avslappnad form av koncentration som är en fantastisk upplevelse. Att uppleva tankar och känslor i din kropp ger dig möjlighet att förstå dina behov så att du kan ge dig själv det du behöver och leva i ett flöde, i stället för att stressa dig själv och andra. Buddha lärde ut meditation som den direkta vägen till insikt. Han framhöll att andningsmeditationen var den förnämligaste formen av meditation eftersom den balanserar oss på så många olika sätt.

Meditation hjälper oss framför allt att:

• Övervinna stress
• Öka vår mentala energi
• Öppna hjärtat
• Utveckla en koncentrerad uppmärksamhet
• Finna inre ro och tillfredställelse
• Bryta dåliga vanor, beroende och bekymmer
• Läka gamla sår

Positiva effekter:

• Vi finner inre glädje
• Vi lär känna oss själva bättre
• Vi lär oss prioritera det som är gott och positivt
• Vi odlar kärlek och ödmjukhet
• Vi finner insikt och vishet
• Vi övervinner girighet, själviskhet, negativitet och oro
• Vi känner närhet och samhörighet i förhållande till såväl oss själva som livet självt

Genom meditation kan människan utveckla sin förmåga till kärlek, medkänsla och empati!

Välkommen att utforska meditationens väg till ett liv i balans och harmoni!